duminică, 24 august 2008

Review Paralia Katerini

Dragii mei,bine ne-am regasit pe plaiurile natale,si pot sa va spun fara nici o urma de ironie:"nicaieri nu e mai bine ca acasa".Nu pt ca nu mi-ar fi placut unde am fost,dar nu are acelasi farmec.Sa trec direct la fapte si sa povestesc chestii interesante,ca altfel nu mai citeste nimeni polologhia mea.:)
Inainte de toate trebuie sa va sfatuiesc sa mergeti pe cont propriu,sau macar doar cu masina proprie,daca insistati sa folositi serviciile unei agentii de turism.Majoritatea autocarelor lor sunt destul de vechi si e mai bine fara.credeti-ma pe cuvant.E probleme mari.
Statiunea e ok.Hotelurile sunt ok....alea de 3 stele.Ce promit,exact aia ai.Mai putin la vile....unde trebuie sa platesti in plus pt tv sau aer conditionat sau frigider.Dintre excursiile lor(pt ca toate agentiile au aceleasi excursii) singura pe care NU v-o recomand este seara greceasca.Este o bataie de joc in toata regula.Ei inteleg prin bufet suedez acolo ceva in genul unei cantine comuniste in care astepti sa ti se tranteasca in farfurie niste fasole si un ciolan.Execrabil.In rest,excursiile sunt destul de faine.In special cea de la insula Skyathos.Aia mi-a placut in mod special,mai ales datorita plajei de la Kokunaries,unde gasesti apa si nisip cum numai in filme mai vezi.Cat despre Paralia Katerini....arata ca Mamaia,dar e un fel de 2 Mai pe la ei.Multe case si hoteluri care arata la fel:vestitele lor cuburi albe.:))
Au ei ceva probleme cu canalizarea orasului....ceea ce face sa existe peste tot placute cu "do not throw paper in the toillet",ceea ce e destul de funny...dar trecand peste...e ok.Preturi la fel ca aici la suc si mancare...dar situatia se schimba la restul chestiilor care sunt mai simple,uneori cu dublul pretului din Romania.Dar asta este...miracolul UE.Vrei UE,atunci ai preturi de UE.
Apa e super....e pana la genunchi pe o distanta de 100m in larg,verde...are si ea ceva alge ca niste paie...dar merge.ce nu-mi place la ea...n-are salbaticia Marii Negre.N-are ce ii trebuie ca sa imi scoata din minte si suflet marea noastra.Plaja e mai murdara decat m-as fi asteptat,dar e vina grecilor ca nu au cosuri de gunoi unde trebuie.
Romanasii nostri sunt peste tot.Daca strigi:"care esti roman aici?" or sa iti raspunda pana si vanzatorii.Meniurile sunt aproape toate in limba romana...si grecii au inceput sa cam stie toti romaneste,asa ca poti sa fii prastie la filologie,ca te scot ei din rahat.Macar cu asta daca rahatul propriu le da de furca.
In concluzie...merita sa mergeti acolo cu masina personala,vreo 3 zile,vizitati METEORA,muntele OLIMP si faceti croaziera pe insula Skyathos...si apoi va recomand sa mergeti spre Atena sau oriunde altundeva va tin buzunarele si benzina.Pentru orice alte detalii pe care le-am omis,bagati un comentariu si va raspund.
Bafta!

2 comentarii:

  1. Greseala a fost ca ati ales sa mergeti la Paralia. De ce sa vrei sa mergi in Grecia si sa te duci in statiunea cu cea mai mare densitate de romani pe m². Eu as recomanda Delphi, un loc foarte fain de vazut :)

    RăspundețiȘtergere
  2. cat oi trai nu mai trec pe la Paralia Katerini. aceleasi pitzipoance si manelisti burtosi cu bemveuri rupte ca la noi la mare... uff... daca ne-au deschis astia (a se citi u.e.) granitele :(

    RăspundețiȘtergere